Gašić: SNS se ne stidi smena

Potpredsednik SNS i ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio da se ta stranka ne stidi da sa rukovodećih pozicija smeni one koji svoj posao ne rade dobro.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

17:30

Default images

On je poručio i da će Srbija, ukoliko se u njoj bude radilo na način kako je to bilo od 2000. do 2012, za nekoliko godina postati mala i devastirana zemlja.

Gašić je u intervjuu Tanjugu, govoreći o smeni rukovodstva opštine Užice i javnih preduzeća na čijem su čelu kadrovi SNS-a, rekao da oni nisu smenjeni jer su "loši ljudi, niti zato što iza sebe imaju krivična dela", već zato što se "nisu snašli".

"Nisu se snašli na zadacima koje su dobili kao gradonačelnici, gradski većnici, direktori nekih preduzeća koja su u Užicu dobili da vode. Ne radi se o bilo čemu drugom, nego o tome, što je normalno, da ne možete svi da budete spremni i sposobni da budete dobar gradonačelnik, ni dobar bilo kakav funkcioner", rekao je Gašić.

Prema njegovim rečima Srpska napredna stranka se ne stidi da to kaže i gradjanima Srbije za razliku od drugih političkih partija koje su, kako kaže, godinama držale nesposobne kadrove i u mnogim sredinama po tri-četiri puta menjali svoje gradonačelnike.

Potpredsednik SNS pojasnio je i da nisu tačne tvrdnje da je opštinsko rukovodstvo u Užicu smenjeno odlukom Vlade Srbije, već da je vlada samo izrazila nezadovoljstvo odnosom lokalnog rukovodstva prema situaciji u Užicu, a što se pre svega odnosilo na akcident izazvan ponovo lošim kvalitetom vode.

Gašić je istakao da se Vlada izjasnila da bi bilo moralno da podnesu ostavke oni koji nisu uspeli da se snadju, posebno imajući u vidu da je prošle zime, kako je rekao, izdvojeno mnogo novca za gradnju alternativnog vodovoda.

"Vlada, dakle, nije naložila nikome da mora da bude smenjen, već da bi bilo moralno da, zbog nesnalaženja u toj situaciji, podnesu ostavke, što su oni i učinili", objasnio je Gašić.

On je istakao i da Srbija na putu reformi mora brže da se kreće i da će svako i sam videti da li je ispunio očekivanja.

"Svako od nas ima svoje prolazno vreme. Shodno svom prolaznom vremenu mora čovek i sam da vidi da li je zadovoljio ili nije kriterijume koji su ispred njega stavljeni. Ako nastavimo da radimo kako smo radili u periodu od 2000. do 2012. Srbija će za nekoliko godina biti veoma mala, totalno devastirana i uništena zemlja", rekao je Gašić.

Upitan kako ocenjuje rezultat aktuelne vlade posle skoro 100 dana od njenog imenovanja, Gašić je rekao da je kao ministar odbrane delimično zadovoljan promenama u tom ministarstvu, ali da nije on taj koji o tome treba da sudi.

"Nisam ja taj koji o tome treba da sudi, već premijer koji je sastavljao svoj tim i koji će da da konačnu ocenu za svakog ministra, pa i za mene", rekao je Gašić.

Ono u šta sam ubedjen i u šta iskreno verujem, dodao je Gašić, jeste da je ovo vlada sastavljena od ljudi koji, pre svega, vole svoju zemlju, koji su opredeljeni da brzim delovanjem uvedu velike reforme u Srbiju i da budućim generacijama omoguće svetlu budućnost i život u Srbiji.

"Da nam deca više ne odlaze iz Srbije, da ovde vredi ostati i živeti i stvarati za neke naše buduće generacije. To je ono što je sigurno", zaključio je Gašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: