Đurić prošetao i ručao u Prištini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao u Prištini s oficirom za vezu Beograda s Prištinom Dejanom Pavićevićem.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

16:32

Default images

Đurić je zatim posetio i Crkvu Svetog Nikole u Prištini i razgovarao s građanima Gračanice.

Posle sastanka u Kancelariji Evropske unije u Prištini, naime, Đurić i Pavićević posetili su Crkvu Svetog Nikole, gde ih je dočekao prištinski paroh, otac Stevo Mitrić, a zatim su prošetali po središtu grada.

"Direktor Đurić je prvi srpski zvaničnik koji je od 1999. godine prošetao Prištinom i ručao u restoranu u centru grada", rečeno je Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

"Razgovarali smo kako da ekonomske potencijale koji postoje objedinimo i, zajedno sa predstavnicima privremenih institucija radimo na projektima koji bi bili značajni za obe zajednice", rekao je Đurić u obraćanju medijima po završetku sastanka s Pavićevićem i ponovio da je za Srbe i Albance na Kosovu potrebna zajednička budućnost bez mržnje.

Đurić je istakao da bi trebalo razgovarati s predstavnicima kosovskih institucija o problemima koji se tiču i Srba i Albanaca.

Direktor kancelarije za KiM sastao se danas i s gradonačelnikom Gračanice Branimirom Stojanovićem i delegacijom Srba, malih privrednika sa centralnog Kosova istakavši rešenost Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju da pomognu privredni razvoj i podstaknu proizvodnju u srpskim selima na KiM....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: