Indija: 15 poginulo, 150 nestalo

Najmanje 15 osoba je poginulo, a 150 vodi se kao nestalo u klizištima izazvanom obilnim padavinama kiše u okrugu Puna u državi Maharaštra na zapadu Indije.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

10:21

Default images

Ekipe za vanredne situacije krenule su ka udaljenom selu Malin u tom okrugu, gde su odroni pali na kuće rano ujutru, zatičući na spavanju žitelje tog sela.

Regionalni komandir Snaga za reagovanje na prirodne nepogode (NDRF) Alok Avasti rekao je Frans presu da tamošnje civilne vlasti navode da je pogodjeno izmedju 42 i 50 kuća i da se strahuje da je 150 ljudi zarobljeno u odronu.

Prema njegovim rečima, teško je potvrditi broj žrtava jer sa tim selom nema komunikacija.

Komesar iz distrikta Pune Prabakar Dešmuk izjavio je da je odron zatrpao u selu Ambe oko 40 kuća, preneo je AP.

On je televizijskoj stanici CNN-IBN rekao da su spasilačke ekipe na putu ka mestu nesreće i da su stanovnici počeli da raščišćavaju ruševine.

Rojters je preneo izjavu zamenika glavnog inspektora iz Centra za nepogode S.S. Guleria, da je ka mestu nesreće krenulo 42 spasilaca podeljenih u sedam timova.

Od jula do septembra u velikom delu Indije nastupa kišna sezona, koja donosi poplave i odrone, a prošlog juna u poplavama i klizištima na severu Indije život je izgubilo 6.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: