Pucano 16 puta na Rostovsku oblast

Jedna osoba poginula a devet ranjeno kada je tokom borbi u ukrajinskom Donjeckom basenu pucano na Rostovsku oblast u Rusiji sa kojom se graniči.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

09:29

Default images

Prema saopštenju oblasne administracije, tokom borbi u jugoistočnim oblastima Ukrajine registrovano je 16 slučajeva pucanja na teritoriju Rostovske oblasti, u kojima je poginuo jedan državljanin Rusije a ranjeno devet osoba.

Kako se navodi u saopštenju rostovske vlade, od juna je u toj ruskoj oblasti na lečenje primljeno 208 ranjenih stanovnika Ukrajine - i civila i vojnika različitih jedinica ukrajinske vojske, prenela je RIA Novosti.

Ruska agencija podseća da preko te oblasti prolazi glavni kanal izbeglica sa jugoistoka Ukrajine.

Od početka konflikta u Ukrajini, broj izbeglih koji se smestio u Rostovskoj oblasti premašio je 40.000.

Šef misije OEBS u Rostovskoj oblasti Pol Pikar obećao je da će grupa posmatrača raditi 24 sata na ruskim graničnim punktovima "Gukovo" i "Donjeck".

Kako je izvestio Itar-Tas s, prva grupa posmatrača stalne grupe OEBS-a stigla je u utorak iz Kijeva u Rostovsku oblast kako bi radila na pograničnim teritorijama sa Ukrajinom.

Šef misije Pol Pikard rekao je novinarima da trenutno četiri posmatrača OEBS-a rade na terenu, prenosi agencija Itar tass.

"Okupili smo prvu grupu koja je spremna da počne sa radom i pred nama je veliki posao. Novi posmatrači biće uskoro uključeni", rekao je Pikard i dodao da grupa treba da ima ukupuno 15 članova.

Prema njegovim rečima, misija će nadgledati dešavanja na graničnim prelazima Gukovo i Donjeck i to 24 časa dnevno.

Pikard je naveo i da bi rad misije mogao da bude produžen na više od tri meseca ako svih 57 zemalja članica donese takvu odluku.

Itar tass podseća da će u posmatračkoj misiji OEBS-a biti predstavnici osam zemalja - Francuske, Britanije, Mađarske, Moldavije, Kirgistana, Tadžikistana, Kazahstana i Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: