Janši ističe rok za uplatu kazne

Janezu Janši danas ističe rok za uplatu 44.000 evra novčane kazne i troškova suđenja u predmetu "Patrija".

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

11:53

Default images

Presedniku Slovenske demokratske stranke i bivšem slovenačkom premijeru Janezu Janši, kojeg je sud u predmetu "Patrija" osudio na dve godine zatvora, danas ističe rok za uplatu 44.000 evra novčane kazne i troškova suđenja.

Kaznu i troškove suđenja bi trebalo da plate i osuđeni general Anton Krkovič i prokurista preduzeća Rotis Ivan Črnkovič.

Ukoliko osuđeni ne plate određene iznose sledi produženje zatvorske kazne pri čemu se dan zatvora računa 41,73 evra što znači da bi se osuđenima produžila kazna sa nešto manje od dve godine zatvora.

Osuđeni su nakon pravosnažnosti presude imali tri meseca vremena da poravnaju novčane iznose troškova suđenja i kazne.

Janša je osuđen na dve godine zatvora i javio se na izdržavanje zatvorske kazne sredinom juna, a Krkovič koji je osuđen na 20 meseci u zatvoru je od početka jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: