Pazarci po pravdu moraju u Kraljevo

U Višem sudu u Novom Pazaru trenutno rade samo predsednik i jedan sudija, pa se ne mogu donositi nikakve odluke i svi predmeti se šalju u Kraljevo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

08:55

Default images

U Višem sudu u Novom Pazaru trenutno rade samo predsednik Izet Suljević i još jedan sudija, pa je nemoguće formirati tročlano veće i donositi bilo kakve odluke, zbog čega se predmeti prosleđuju Višem sudu u Kraljevu, pišu Novosti.

Osim činjenice da su i stranke u postupcima prinuđene da putuju po stotinu kilometara u jednom pravcu, i država je dužna da im plati troškove...

Predsednik Suljević kaže da su problemi počeli od aprila ove godine, kada je dvoje sudija vraćeno u Osnovni sud u Sjenici, jedan sudija vratio se u Kraljevo, a jedan otišao u Beograd. Još dvoje kolega je, kaže, „van stroja“ zbog bolovanja, odnosno porodiljskog odsustva.

Normativima Visokog saveta sudstva, Viši sud u Novom Pazaru treba da ima predsednika i još devet sudija, pa je - još pre početka "osipanje“ - raspisan konkurs za četvoro sudija, ali oni još nisu izabrani. U međuvremenu, predsednik Suljević tražio je od VSS da Višem sudu u Novom Pazaru delegira bar dvojicu sudija, ali se ni to, iz nepoznatih razloga, nije dogodilo, pišu Novosti.

Viši sud u Novom Pazaru, uprkos činjenici da ima mnogo posla, radi u zgradi pravosudnih institucija koja je odavno tesna. Prilikom poslednje posete, ministar pravosuđa Nikola Selaković obećao je pomoć u proširenju kapaciteta zgrade Višeg i Osnovnog suda, a u međuvremenu se pojavio i donator, turska agencija TIKA, koja je spremna da pomogne realizaciju ovog projekta.

Ministar je, tada, najavio i mogućnost otvaranja odeljenja Privrednog suda iz Kraljeva, te Pravosudne akademije u Novom Pazaru...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: