Skupština Ukrajine o Jacenjuku

U četvrtak će Vrhovna rada (skupština) Ukrajine razmotriti na vanrednoj sednici pitanje poverenja premijeru Arseniju Jacenjuku, koji je juče podneo ostavku.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

23:17

Default images

Porošenko je, kako prenosi Ukrinform, saopštio u telefonskom razgovoru sa direktorkom MMF-a Kristin Lagard da je održao sastanak sa Jacenjukom, predsednikom Rade Aleksandrom Turčinovom i šefovima poslaničkih grupa, na kom je dogovoreno da se "u skladu sa procedurom održi glasanje o poverenju vladi kako bi se potvrdila stabilnost tima za sprovodjenje reformi".

Komentarišući ostavku Jacenjuka, Porošenko je rekao da Ustav i zakonodavstvo daju jasan odgovor za osiguranje stabilnosti u takvoj situaciji.

On je ukazao da parlament treba u roku od 10 dana glasa o poverenju vladi a da sada svi članovi vlade nastavljaju da obavljaju njihove funkcije.

Porošenkova pres služba je saopštila odvojeno da će vanredna sednica Rade biti održana 31. jula i da je ta odluka doneta na sastanku Porošenka, Jacenjuka, Turčinova i šefova poslaničkih grupa, na kom je razmotrena saradnju grana vlasti u uslovima odsustva vladajuće koalicije u parlamentu.

Navodi se da su sagovornici jedinstveni u stavu da raspad koalicije ne treba da ometa donošenje važnih odluka "potrebnih čitavoj Ukrajini i svakom njenom građaninu".

Jacenjuk je podneo ostavku na tu funkciju zbog raspada skupštinske vladajuće koalicije i blokiranja vladinih inicijativa, javile su agencije.

Kako je preneo Ukrinform, Jacenjuk je u parlamentu rekao da ostavku podnosi u vezi sa raspadom vladajuće koalicije i blokiranjem zakonskih inicijativa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: