Godinu dana od ubistva Frimermana

Porodica, prijatelji, ali i svi oni koji ne žele da se zaboravi svirepo ubistvo Fedora Frimermana, odali su večers počast mladiću.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

19:00

Default images

Oni su odeveni u crninu, ćutke paleći sveće, večeras su na Starom sajmištu gde je Fedora pre godinu dana nekoliko pripadnika privatnog obezbedjenja pretuklo na smrt.

"U svakoj varijanti on bi bio karajnje nevin, međutim u ovoj varijanti on je stradao bez ikakvog razloga, bez ikakvog racionalnog razloga", kaže Filip Čolović, Fedorov brat.

Fedor Frimerman samo je hteo da zaštiti prijatelja koga je obezbeđenje tuklo ispred splava Saund.

On nikoga nije udario, samo je rekao nemojte da ga bijete.

To je bilo dovoljno da se batinaši ustreme na njega i bukvalno ga ubiju od batina.

Za ubistvo mladića optuženi su članovi obezbeđenja splava Denis Pavlov, Negomir Urošević i Dušan Davidović, dok se Dejan Mihajlović tereti za nasilničko ponašanje.

Na suđenju su svi negirali krivicu, iako su neki od njih i po nekoliko puta menjali iskaze.

U medijima se pojavio i deo optužnice, u kom se jedan od optuženih hvali kako je ubijenom mladiću skakao po grudima.

Fedorov brat, Filip Čolović kaže da porodica sve teško preživljava.

"Mi smo zauzeli taj stav da mora o tome da se priča. Mi smo na to pristali prevashodno zbog toga jer je to društveno važno i jer je bitno da se takvi slučajevi ne dešavaju, ne ponove. Upravo je to naš motiv zbog čega dosta pričamo", kaže Filip.

Porodica ubijenog mladića smatra da se sudski proces odugovlači i porede ga sa slučajem francuskog navijača Brisa Tatona kada je cela država zahtevala da se ubice kazne.

Nije im jasno zašto se takva briga ne pokazuje i za našeg državljanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: