UKR snage granatirale Rusiju?

Rusija je danas saopštila da je oko 40 minobacačkih granata koje su ispalile ukrajinske snage palo u region Rostova, koji se graniči s istočnim delom Ukrajine.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

15:00

Default images

"Oko 40 minobacačkih granata palo je iz Ukrajine... u provinciju Rostov", izjavio je predstavnik Federalne službe bezbednosti za region Rostova Vasilij Malajev, javio je Itar Tas, preneo je Rojters.

U međuvremenu, ruski graničari evakuisani su danas u 13.50 časova po moskovskom vremenu s graničnog prelaza "Kjubiševo" nakon što je nekoliko granata palo na teritoriju Rusije iz pogranične ukrajinske zone, izjavio je portparol Odseka za pograničnu službu juga Rusije Rajan Farkušin.

Prema njegovim rečima, u 14.25 časova po moksovskom vremenu otvorena je intenzivna vatra iz lakog oružja i artiljerije sa susednog graničnog prelaza na ukrajinskoj strani "Marinkova" i pojedine granate su pale na ruski granični prelaz.

Niko od zaposlenih nije povređen, naveo je Farkušin.

Ukrajinska vojska saopštila je danas da su pobunjenici noćas izvodili napade i da su kod jednog graničnog prelaza bili podržani artiljerijskom paljbom iz Rusije.

U sukobima ukrajinskih s proruskim snagama tokom noći u Donjecku jedna osoba je poginula, a dve su povređene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Nedavno je granata s ukrajinske strane usmrtila jednog čoveka i ranila dvoje ljudi u ruskoj Rostovskoj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: