"U ponedeljak rešenja o šteti"

U ponedeljak počinje uručivanje rešenja o proceni štete na osnovu kojih će Obrenovčani moći da dobiju novac za sanaciju svojih kuća i objekata, kaže Čučković.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

14:49

Default images

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je izjavio da će svi vlasnici kuća i poslovnih objekata, koje su oštećene u majskim poplavama, tokom vikenda biti pozivani telefonom kako bi u ponedeljak, u hotelu "Obrenovac“, počeli da preuzimaju rešenja.

Obrenovčani imaju rok od 8 dana da eventualno ulože žalbe na ta rešenja, a po završetku pravne procedure, pravosnažna rešenja će biti poslata u Kancelariju za obnovu, odakle će na račune Obrenovčana stizati novac koji im je dodeljen za obnovu stambenih i poslovnih objekata.

Novac će leći u roku od 24 sata od kada rešenje postane pravosnažno.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas u Obrenovcu sporazum o odobravanju 30 miliona evra bespovratne finansijske pomoći iz fondova namenjenih zemljama u procesu pridruživanja EU (IPA fondova), a za obnovu 24 opštine posle poplava.

"Na donatorskoj konferenciji u Briselu Srbija je od EU dobila 80 miliona evra bespovratne pomoći. Današnjih 30 miliona su prva tranša te pomoći“, rekao je Davenport i dodao da se već radi na projektima na koje će biti potrošeno i ostalih 50 miliona evra.

Davenport je dodao da će Srbija dobiti i dodatna bespovratna sredstva iz evropskog Fonda solidarnosti u iznosu od 40 do 50 miliona evra.

Provera sistema za daljinsko grejanje

Čučković je za B92 rekao da ovih dana počinje i provera sistema za daljinsko grejanje, čiji je veći deo bio potopljen za vreme majskih poplava. Sistem za daljinsko grejanje je poslednji infrastrukturni objakat koji još nije u punoj funkciji u Obrenovcu.

Svih 400 podstanica u sistemu daljinskog grejanja bile su pod vodom i sada se proverava da li sistem može da funkcioniše. Kako nas uveravaju u Obrenovcu, sistem će biti osposobljen do početka grejne sezone, i građani će 15. oktobra imati grejanje.

Stanje u Obrenovcu je normalizovano, grad ima struju i vodu, kanalizacioni sistem normalno funkcioniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: