"Ispitati korupciju u policiji"

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević pozdravio je navode ministra policije da postoje indicije da policajci sarađuju sa mafijom.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

14:35

Default images

On je ukazao da bi trebalo da obratiti pažnju na druge vidove korupcije i formirati nezavisnu komisiju koja će ispitati korupciju u policiji.

"Korupcija u policiji nije samo to što pojedini policajac uzme novac od nekoga ili što su pojedinci u sprezi sa kriminalcima. Korupcija u policiji je i to što pojedini načelnici i njihove starešine bahato troše novac građana", ukazao je Vidojević.

Prema njegovim rečima "veoma rasprostranjen vid korupcije je i to što jedan zamenik načelnika koristi službeno vozilo u privatne svrhe, što drugi načelnik koristi službeno vozilo i istovremeno uzima nadoknadu na ime troškova putovanja".

"Korupcija je i to što se trećem plaća boravak u hotelu dok je na odmoru i ne boravi u hotelu. Korupcija je i konstantno nagrađivanje starešina, neka vanredna dežurstva koja nikada ne rade, sklapaju koje kakve ugovore...i to je gospodine Stefanoviću korupcija u polici", poručio je Vidojević ministru.

On je pozvao ministra policije da formira nezavisnu komisiju koja će ispitati korupciju u policiji, a čije je formiranje taj sindikat tražio i od prethodnog ministra.

"Tražimo i da, nakon što se utvrdi odgovornost pojedinaca, oni budu procesuirani za sva nedela koja su počinili. Tek tada moći ćete da kažete da je na delu iskrena borba protiv korupcije. Ne zaboravite da se protiv korupcije u policiji ne možete boriti tako što ćete prvo smanjiti plate policajcima u ovoj državi, kao što ste to već učinili, već pravilnim vrednovanjem rada i težine posla koji pošteni i vredni pripadnici MUP-a obavljaju", zaključio je Vidojević.

U saopštenju sindikata se podseća da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je da postoje indicije da određeni policajci sarađuju sa mafijom ili su počinili krivična dela i stekli protipravnu imovinsku korist.

Stefanović je poručio je da će u policiji biti smenjeni svi za koje se bude pokazalo da nisu dostojni poverenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: