Oštetili firmu za 46 miliona?

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su oštetile preduzeće za zemaljske usluge na aerodromu Su-port, koje je sada u vlasništvu Er Srbije, za 46,5 miliona dinara

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.07.2014.

16:39

Default images

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, sumnja se da su N. R. i Ž. K, kao direktori preduzeća Su-port i BLB kompani zloupotrebili položaj, sklapali fiktivne i nepovoljne ugovore po preduzeće Su-port.

Navodi se je na osnovu nepostojećeg aneksa ugovora preneto oko osam miliona dinara sa računa Su-porta na račun preduzeća BLB kompani za nabavku bording karata i automatskih prtljažnih privezaka, a isporuka nikada nije obavljena.

Postoje osnovi sumnje i da su osumnjičeni, u periodu od 2005. do 2009. godine, vršili isto krivično delo sklapanjem niza nepovoljnih ugovora za isporuku bording-pas obrazaca i nabavku bording karata i automatskih prtljažnih privezaka, kao i dva aneks ugovora po kojima su prodavali karte i priveske po cenama nerealne tržišne vrednosti, uvećavajući količine isporučenih karata i privezaka.

Naloge za plaćanje potpisivani su bez adekvatne dokumentacije i uz fiktivno fakturisane količine.

Na taj način osumnjičeni su oštetili Su-port, a pribavili korist za BLB kompani u iznosu od 46,5 milona dinara.

Preduzeće Su-port, koje je bilo izdvojeno iz Jat ervejza, prešlo je u vlaništvo Er Srbije nakon sklapanje ugovora između Vlade Srbije i Etihad ervejza, po kojem je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto srpske aviokompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: