Jovičić: DS priznala pljačku

Poslanik SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je DS konačno priznala decenijsku pljačku Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

15:35

Default images

On je rekao da predsednik te stranke Bojan Pajtić mora da se izvini ne samo građanima Srbije, već i Vojvodine.

Reagujući na izvinjenje Pajtića u ime stranke za neostvarena obećanja 5. oktobra, u autorskom tekstu "Nedeljniku", kao i zbog toga što "Srbijom danas vlada SNS", Jovičić je na konferenciji za novinare rekao da su građani dobili izinjenje za preskupe kredite, sve pljačkaške privatizacije, ali ne za četiri godine vladaine DS, kao što kaže šef demokrata, već za 10 godina.

"Paradoks je da Pajtić kaže da je DS kičma srednjeg sloja našeg naroda, a ta stranka je sve radila osim u korist srednjeg sloja i od 2000. godine je uspešno obavljala posao uništenja srpske privrede a kao rezultat rada dobili smo 350.000, čak i oko 450.000 ljudi bez posla u propalih 500 privatizaija", naglasio je on.

Jovičić je demokratama porucio da su njijhova izvinjenja potpuno promašena tema za građane jer, kako smatra, od izvinjenja se ne mogu hraniti deca i porodica ili na kalitetan način organizovati život.

Poslanik naprednjaka je uveren da je SNS popravila imidž Srbije, da sprovodi reforme koje će dovesti do boljeg života građana.

On je najavio da će uskoro biti usvojen zakon o stečaju i o privatizaciji u najskorijie vreme.

Pajtić je u autorskom tekstu naveo da "danas Srbijom vlada čovek kojem je trebalo 20 godina da shvati da je pao Berlinski zid, a krivicu za to najvećim delom snosi DS".

"Zato se izvinjavam. Trebalo nam je četvrt veka da pređemo put od Slobodana Miloševića do Aleksandra Vučića", kazao je između ostalog Pajtić i ocenio da su za tu tragediju svi odgovorni.

Jovičić je takođe rekao, povodom najave DS da će podneti inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti Sporazuma o saradnji vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer smatra da je taj dokument u suprotnosti sa Ustavom i na štetu građana Srbije, da bi DS volela da sve u zemlji bude neuspešno i da propadne.

"Oni bi sigurno voleli i da Jat danas bude firma kakva je bila, sa jednim ispravnim ili poluispravnim avionom, ili sa četiri, možda bi čak voleli i da neki avion i padne, da izdvajamo od 50 do 70 miliona evra svake godine za predzeha koja ne donose nijedan dinar, ali ta praksa poitike - da uzmemo što vise od građana, a kažemo da se borimo za srednji sloj je završena", rekao je Jovičić.

On je ponovio da SNS vodi odgovornu politiku i da "primer uspešne privatizacije, koja je sprovedena u Jatu, a sada je to Etihad, preslika i na ostala javna preduzeća u restrukturiranju i srpska javnost konačno zaboravi vreme pljackaške privatizacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: