Holanđani ne daju na Putinovu ćerku

Predlog o proterivanju ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina iz Holandije nije naišao na odobravanje u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

14:51

Default images

Ukrajinski aktivisti i desničarski listovi u Holandiji, kao i gradonačelnik Hilversuma Piter Broertjes, zatražili su juče da Marija Putin (29), koja već dve godine u Holandiji živi s dečkom, bude deportovana iz zemlje zbog navodne uloge njenog oca u obaranju malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

U udesu je poginulo 298 ljudi, od kojih su 193 čoveka bila državljani Holandije, podseća AFP.

Gradonačelnik je ubrzo povukao svoj poziv i izvinio se, rekavši da ta izjava nije bila mudra, već da je odražavala njegov osećaj bespomoćnosti.

Posle tog poziva, holandski mesečnik "HP de Tijd" ocenio je ironično da nije pošteno što bog ne daje ljudima mogućnost da biraju roditelje, a neki veb-sajtovi zatražili su da Broertjes podnese ostavku.

"Ako je ćerka zaista odgovorna za očeva dela, onda je kraljica Maksima Zoregijeta odavno trebalo da ode iz zemlje", piše Varinholand.nl.

Maksimin otac Horhe Zoregijeta bio je od 1979. do 1981. godine u vladi režima generala Horhea Videle Redonda.

"I otac Horhe i ćerka Maksima rekli su da nisu ništa znali o 'letovima smrti' koje je diktator Videla koristio da se otarasi političkih protivnika. Naravno, nemoguće je ne znati za takve stvari ako ste deo režima u Argentini, gde postoje duboke društvene veze", navodi Varinholand.nl.

Ukrajinski aktivisti i pojedini Holanđani objavili su fotografije, pa čak i adresu navodnog "luksuznog stana" Marije Putin, poručivši demonstrantima da treba da se okupe ispred te zgrade, ali odziva nije bilo.

Neki Holanđani apelovali su preko Tvitera i Fejsbuka da Marija bude proterana, ali većina se založila za to da devojka bude ostavljena na miru.

"Da li ste znali da otac Marije Putin živi u Rusiji?", "Mediji bi trebalo da ostave na miru Mariju Putin", "Ako bih morao da biram između Maksime, ćerke (francuskog ekstremnodesničarskog političara Žan-Marija) Le Pena ili Marije Putin, izabrao bih Mariju", neke su od poruka na Tviteru.

U međuvremenu, holandski mediji su danas preneli saopštenje lokalnih vlasti da više nije poznato gde živi Marija Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: