Nevreme ugrozilo 30 domaćinstava

Nevreme, praćeno jakom kišom, koje je sinoć pogodilo Trstenik, ugrozilo je oko 30 domaćinstava u selima Lopaš, Stari Lopaš, Veluće, Tobolac i Okruglicu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

13:31

Default images

Za samo sat vremena obilnih padavina, voda je dostigla trideset centimetara, a po rečima meštana, za kratko vreme kao da se iznad njihovih sela stvorio "levak" niz kojih se slila ogromna količina vode koja kanalima nije stizala da otiče, saopštila je opština Trstenik.

"Sat vremena je padala mnogo jaka kiša i u početku nije bilo problema, ali onda je ta voda sa brda nadošla i napravila jezero. Kako je koje dvorište niže, voda je polako nadolazila", kazao je meštanin Stari Lopaš, Vlada Batoćanin čija je kuća poplavljena.

Na teren su odmah izašle dve vatrogasne ekipe i nekoliko mašina JKSP "Komstan" i JKP Direkcije za planiranje i izgradnju, kako bi rasčistili puteve od nanosa peska i šljunka koja je voda donela.

Predsednik opštine Miroslav Aleksić rekao je Tanjugu da je usled ogromne količine padavina u kratkom vremenskom periodu i to samo u jednom delu opštine, od Donje Počekovine pa sve do Tobolca, Veluća i Okruglice, ponovo došlo do poplava.

"Toliko je bilo padavina da šteta, koja je napravljena, isključivo je od površinskih voda, a ne od izlivanja reka. Kompletna voda sa brda završila je u kućama meštana koje su najniže. Veći broj domaćinstava je poplavljen, pretrpeli su veliku štetu. Videćemo kada komisije bude izašla na teren kolika je šteta", rekao je Aleksić.

Na sednici Kriznog štaba koja je specijalno sazvana kako bi se članovi informisali o stanju na terenu odlučeno je da na teren odmah izađu sve tri komisije za procenu štete koje su formirane za vreme vanredne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: