Borodaj: Tela propadaju zbog OEBS-a

Tela žrtava iz malezijskog aviona stajala nekoliko dana na vrućini zato što OEBS nije dozvolio proruskim snagama da odnesu tela, izjavio Aleksander Borodaj.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

22:55

Default images

"Mi smo odmah hteli to da uradimo, ali smo bili pod velikim pritiskom predstavnika OEBS-a", rekao je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike u intervjuu za BBC, tvrdeći da im je misija OEBS-a zabranila da bilo šta diraju na mestu nesreće dok nije stigao međunarodni tim stručnjaka.

"Čekali smo tri dana, ali eksperti se nisu pojavili. Zadržali su se u Kijevu. Jednostavno nije bilo moguće i dalje ostaviti tela na 30 stepeni. To je bilo jednostavno apsurdno i nehumano. To je stvarno bila noćna mora, film strave i užasa", ispričao je Borodai.

Boing 777 "Malezija erlajnsa" srušio se 17. jula u regionu Donjecka dok je leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade, navodi Itar-Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: