Bugarski premijer podneo ostavku

Bugarski premijer Plamen Orešarski danas je podneo ostavku, saopštila je pres služba bugarskog parlamenta.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

18:15

Default images

Orešarski se povlači posle samo 13 meseci od stupanja na dužnost premijera i nakon što su u maju vladajući bugarski socijalisti ostvarili veoma slabe rezultate na izborima za Evropski parlament.

Ostavka Orešarskog otvara put da privremena vlada preuzme vlast u avgustu, dok bi parlamentarni izbori mogli da budu zakazani za oktobar, preneo je Rojters.

Ta agencija ocenjuje da će naslednik Orešarskog imati težak zadatak da reši problem najgore bankarske krize koja je Bugarsku pogodila još od devedesetih godina prošlog veka, pri čemu je sudbina četvrte po veličini banke u toj zemlji i dalje neizvesna.

Ostavka Orešarskog usledila je nakon višemesečne političke krize u Bugarskoj, koja je započela lane u junu masovnim protestima zbog imenovanja kontroverznog šefa nacionalne bezbednosne agencije, koje je kasnije ipak poništeno, a dodatno su je pogoršali loši rezultati vladajuće Bugarske socijalističke partije na evropskim izborima 25. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: