Ministarstvo brine zahtev NUNS-a

Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je zabrinutost zbog zahteva NUNS-a da set medijskih zakona ne bude usvojen po hitnom postupku.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

17:21

Default images

"Nezavisno udruženje novinara Srbije ne prepoznaje važnost njihovog donošenja po ubrzanoj proceduri, kao zakonski utemeljenom procesu", navodi se u saopštenju tog Ministarstva.

Udruženje je ranije danas apelovao na Vladu Srbije da pri donošenju seta medijskih zakona ne koristi hitan zakonodavni postupak, kao i da ti zakoni ne udju u proceduru bez održavanja javne rasprave.

NUNS je nedugo potom poslao ispravljeno saopštenje iz kog je izbačen zahtev za javnom raspravom, jer je ona održana prošle godine.

Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je zadovoljstvo što je to udruženje u ispravljenom saopštenju "samo povuklo iznete neistine o javnim raspravama o medijskim zakonima koje su održane na transparentan način".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: