Ambasada SAD:Žao nam je zbog greške

Ambasada SAD izrazila je žaljenje zbog pogrešnog komentara ambasadora Majkla Kirbija o stavu Srbije pema teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

17:01

Default images

"Činjenica je da su i premijer Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u svojim izjavama podržali teritorijalni integritet svih zemalja članica UN, potvrđujući posebno podršku Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine, uključujući Krim. Pozdravljamo takve izjave", navodi se u saopštenju Američke ambasade.

"Žao nam je zbog greške", ističe se u saopštenju Ambasada SAD.

U saopštenju se podseća da je ambasador Majkl D. Kirbi u izjavi za Radio Sto plus rekao: “Srbija je jasno rekla - mi podržavamo teritorijalni integritet svih zemalja članica UN. To je ono što svi govore. Nisu dodali rečenicu 'uključujući Ukrajinu, uključujući čitavu teritoriju Ukrajine'. To je pre podtekst nego nešto što je eksplicitno rečeno."

Kabinet premijer Srbije saopštio je da je Aleksandar Vučić "iznenađen rečenicom američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija, u kojoj kaže da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih međunarodno priznatih zemalja, ali da srpski zvaničnici nikada nisu rekli da to uključuje Ukrajinu i celu njenu teritoriju", saopšteno je danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: