Merkel za privredne sankcije Moskvi

Angela Merkel zalaže se za brze privredne sankcije EU prema Rusiji, prenose nemački mediji izjavu zamenika portparola nemačke vlade Georga Štrajtera.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

17:00

Default images

On je rekao da nemačka kancelarka, pošto Moskva "ne pokazuje interes" za razjašnjenje pada malezijskog aviona, smatra brze evropske odluke nužnim i dodao da nemački kancelar podržava jučerašnje odluke šefova diplomatija EU o novom pooštrenju sankcija prema Rusiji.

Još oštrije prema Rusiji izjasnila se i jedna portparolka nemačkog Ministarstva inostranih poslova, koja je rekla da je "Rusija do sada puno obećala, a ništa nije uradila" i da je "sada dosta".

Na pitanje da li bi se u okviru sankcija prema Moskvi, Rusima moglo oduzeti pravo organizovanja svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, Štrajter je rekao da do tada ima još četiri godine i da "sada postoje urgentniji problemi od toga".

"Osim toga, o tome ne odlučuje nemačka vlada", rekao je Štrajter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: