Desetočlanoj porodici stiže pomoć

Desetočlana porodica Arnautović koja se izdržava od 13.500 dinara uskoro će dobiti pomoć.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

17:00

Default images

Posle priloga koji je emitovala TV B92 o porodici Arnautović javila se Ruža Popović, iz Fonda „Humano srce Šapca“ koji pomaže socijalno ugroženim porodicama.

Ona je obećala pomoć deci tokom školovanja i đubrivo za setvu, a u ovu akciju uključiće se i opština Vladimirci.

Naviknuta na ovakve priče, Ruža Popović odmah se uputila kod Arnautovića. Donela je najpotrebnije, ali i obećala da će nastaviti da im pomaže.

"Deca su naša budućnost, naše blago, naše cveće i ne treba da dozvolimo da budu zgražena i polomljena tako da će Humano srce pomoći majci koja je ostala sa osmoro dece. Pomoći ćemo im u delu nabavke knjiga i školskog pribora, ekskurzija i svega drugog što im bude potrebno. Firma Eliksir, čiji je vlasnik moj sin, daće im đubre za setvu i za sve naredne setve koje budu imali", kaže Ruža Popović, predsednica Fonda „Humano srce Šapca“

To će Vesni dobro doći, jer je nedavno samo za nabavku đubriva potrošila 500 evra. Uz pomoć komšija uspela je da dovrši poljske radove koje je njen suprug započeo.

"Hrana za decu i odeća nam nije problem. Biće problem kada počne setva na jesen. Ruža je obećala đubrivo. Trebaćr nafta i sve ostalo. Imamo trktor i priključne mašine, ali ko to da koristi. Ulaganja su velika", kaže Vesna Arnautović.

Pre samoubistva muža Dragana, Vesna, učiteljica bez posla sa osmoro dece živela je bezbrižno. Nikada nisu koristili pomoć države, čak ni dečji dodatak na šta su po zakonu imali pravo. Posle tragedije, dobili su 13.500 dinara mesečno, ali to je nedovoljno za potrebe desetočlane porodice. Opština Vladimirci dala je jednokratnu pomoć, a pokušaće i Vesnu da zaposli.

"Sigurno da ćemo pokušati zajedno sa školskom upravom iz Valjeva ako bude htela da radi svoj posao, ako ne, onda da vidimo nešto drugo", kaže Dejan Nešić, zamenik predsednika Opštine Vladimirci.

Arnautovići su i dalje skomni u istoj meri. Želeli su veliku porodicu i bili spremni da je izdržavaju sami, ne sluteći da će ih životne okolnosti sprečiti u tome. I dalje pomoć ne traže, ali im je ona sada potrebna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: