Kuvajt gradi 25 kuća za poplavljene

Ugovor za izgradnju 25 stambenih objekata za pogođene poplavama iz donacije Kuvajta potpisan je u kuvajtskoj ambasadi u Beogradu.

Izvor: Beta

Sreda, 23.07.2014.

14:58

Default images

Te objekte će graditi Negal kompani (Company), koja se bavi proizvodnjom montažnih kuća, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za obnovu i pomoć poplavljenim podrucjima.

Direktor Negal kompani Vladimir Krivokuća 21. jula potpisao je ugovor o gradnji kuća sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Kuvajta Halilom Al-Enezijem i zamenik predsednika Upravnog odbora Crvenog polumeseca Kuvajta Anvarom Al-Hasavijem.

Kako se navodi u saopštenju, projekat izgradnje stambenih objekata predstavlja prvu fazu u realizaciji kuvajtske donacije vredne milion dolara.

Za izgradnju stambenih objekata, precizira se, biće iskorišćen deo od ukupnog iznosa kuvajtske donacije koja je opredeljena kao pomoć Srbiji.

Dodaje se da će delegacija Društva Crvenog polumeseca Kuvajta proučiti potrebe i zahteve pogođenih poplavama u koordinaciji sa Vladom Srbije, kako bi se ugroženima u narednim fazama realizacije donacije pružilo još pomoći.

"Donacija vredna milion dolara predstavlja pomoć Vlade Kuvajta Vladi Srbije i proizilazi iz težnje Države Kuvajt da pruži ruku podrške pogođenima katastrofama bilo gde u svetu, a to je dužnost čoveka koja vezuje sve nacije u nevoljama, rekao je privremeni otpravnik poslova Ambasade Kuvajta Halil Al-Enezi.

Ugovor je potpisan u prisustvu generalnog direktora Društva Crvenog polumeseca Kuvajta Abdul Rahmana Al Ouna i predstavnika Kancelarije Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja koja koordinira aktivnosti oko realizacije ovog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: