Verbić i Dudić o veronauci

Predsednik Mešihata Islamske zajednice muftija Mevlud Dudić razgovarao je sa ministrm obrazovanja Srdjanom Verbićem o problemu realizovanja islamske veronauke.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

13:35

Default images

IZ u Srbiji saopštila je da je Dudić ministru Verbiću ukazao na, kako se navodi, neravnopravan tretman obrazovno-vaspitnih ustanova u sistemu ove IZ, ali i o problemima oko akreditacije Internacionalnog univerziteta, čiji je rektor, do nedavno, bio.

"Želim da verujem da postoji spremnost i volja nove vlade i njenih ministara da se brojni problemi rešavaju, ali da je za vraćanje poverenja muslimana u nadležne organe potrebno da se ta spremnost i volja realizuju konkretnim potezima i rešenjima za probleme", rekao je muftija Dudić.

U saopštenju se navodi da je ministar Verbivć ocenio da je "islamska veronauka nasledjeni problem, čije rešavanje mora da počne i da je najbolji put koji vodi ka rešavanju tog problema "medjusobno razumevanje, razgovori i spremnost na kompromis".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: