Policajci Srpske pretrpani poslom

Pripadnici policije Republike Srpske na godišnjem nivou ostvare oko 300.000 sati prekovremenog rada, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" u MUP Republike Srpske.-

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

12:55

Default images

Sindikalci se zbog toga, dodaje banjalučki dnevnik, raduju novom zapošljavanju koje je najavilo resorno ministarstvo.

U entitetskom MUP-u trenutno su zaposlena 5.232 policijska službenika, a prekovremeni sati se rešavaju tako što im se daju slobodni dani kao kompenzacija i to je predviđeno Posebnim kolektivnim ugovorom, objašnjava načelnik Ođeljenja za odnose s javnošću Mirna Šoja.

Sa druge strane, predsednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS Anica Jondić, uz pohvalu činjenice da će Ministarstvo uskoro ojačati i podmladiti svoje redove, upozorava da je statistika neumoljiva i da je broj sati koje prekovremeno odrade policajci ogroman.

Istakla je da bi predviđeno zapošljavanje trebalo da rezultira i zakonskim fondom sati na mesečnom nivou, kao i odmorima za policajce na dnevnom, sedmičnom i ostalim nivoima.

Podsećanja radi, policajci u RS, čija je prosečna starost 43 godine, uskoro će dobiti mlađe kolege, čime će policijski redovi biti i podmlađeni i ojačani, što bi trebalo da rezultira efikasnijim radom "ljudi u plavom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: