Ban se nada okončanju borbi u Gazi

Ban Ki-mun izjavio da se "nada i veruje" da će njegova vanredna poseta Bliskom istoku dovesi do veoma brzog okončanja sukoba između Hamasa i izraelske vojske.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

19:13

Default images

Generalni sekretar UN je, na video-konferenciji sa Savetom bezbednosti iz Ramale, na Zapadnoj obali, rekao da ne može da govori o pojedinostima "u ovom veoma osetljivom trenutku", preneo je AP.

Generalni sekretar UN je takodje posetio Katar, Kuvajt, Kairo i Jerusalim i rekao da će takodje otići u Jordan i Saudijsku Arabiju, u okviru, kako ju je nazvao, misiju solidarnosti i mira.

Poslednja tri dana, generalni sekretar svetske organizacije sastao se sa šefom Arapske lige, arapskim,palestinskim i izraelskim liderima, kao i sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i šefom norveške diplomatije.

"Verujem i nadam se da će ti razgovori uroditi plodom i okončanjem borbi u veoma bliskoj budućnosti", kazao je Ban, ipak, napomenuvši da ima "mnogo prepreka".

On je rekao da najviše nade daje egipatska inicijativa za postizanje prekida vatre izmedju Hamasa i Izraelaca.

Palestinski ambasador pri UN Rijad Mansur zatražio je od Saveta bezbednosti da usvoji rezoluciju u kojoj se traži primirje.

On je rekao da će Palestinci danas predati svoj nacrt rezolucije 15-članom Savetu bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: