UKP i BIA: Ne za pobedu, već za rat

Bivši koministar unutrašnjih poslova Božo Prelević smatra da neće biti epiloga priče o optužbama između bivših čelnika UKP i BIA.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

16:53

Default images

Bivši zamenik šefa BIA Dragan Marković Markoni podneo je prijavu protiv bivšeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića, nekoliko meseci nakon što je UKP saslušavala Markovića zbog "slučaja Peruača".

"Jedino sam siguran da ovde nećemo imati epilog. Ovde nije cilj pobeda, ovde je cilj rat", kaže Prelević.

On navodi da je "jedna strana osetila da je druga slaba" i da je tada upotrebila teško oružje i medije.

"Ova prva sada vraća ovoj drugoj i mislim da se stvar sada nekako prelomila", rekao je Prelević za B92.

U ovoj priči, naravno, najinteresantniji su sami akteri koji se u njoj navode. Dragoslav Kosmajac sumnjiči se da je "najveći narko-bos u SrbijI". Milović je smenjen s mesta šefa UKP prošlog meseca, zajedno s još četiri šefa policijskih uprava. Dragan Marković Markoni razrešen je s mesta zamenika šefa BIA po svom zahtevu, nakon što se našao u središtu pažnje zbog saslušanja u "slučaju Peruača".

"Ako je BIA jedna ozbiljna organizacija onda je trebalo svog službenika da zaštiti tada. Da li je jači ili opasniji za njih i društvo bio tadašnji načelnik UKP, ne znam. U svakom slučaju neko mora da je iznad i jednih i drugih tada stajao i da nije dao da se to rasplete", kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Prijava protiv bivšeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića podneta je Trećem opštinskom tužilaštvu u Novom Beogradu, po mestu teritorijalne nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: