"Manje poginulih nego prošlog jula"

Načelnik uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić kaže da je za prvih 20 dana jula poginulo gotovo dvostruko manje osoba nego u istom periodu prethodne godine

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

14:58

Default images

Govoreći o rezultatima rada u saobraćajnoj policiji u proteklih mesec dana, Rebić je za TV Pink rekao da su u cilju poboljšanja bezbednosti saobraćaja preduzete kratkoročne mere koje se ogledaju pre svega u smanjenju broja saobraćajnih udesa.

On je ukazao da je propisana obaveza da sve policijske uprave u kontinuitetu dnevno najmanje osam sati mere brzinu kretanja vozila, što podrazumeva da se na pogodnim mestima lociraju patrole saobraćajne policije koje rade u civilnom odelu i snimaju učesnike u saobraćaju.

Rebić je najavio da je inicirano sprovođenje postupka koji će se ogledati u uspostavljanju video nadzora na Ibarskoj magistrali, koja je "klasičan primer nebezbedne saobraćajnice".

Načelnik Uprave saobraćajne policije je dodao da se nada da će za nekoliko meseci biti nabavljeni projekti i raspisani tenderi za nabavku potrebnih uređaja.

Rebić je naglasio da je jedan od prioriteta da se ubede ljudi da se moraju vezivati pojase jer bi se, kako pokazuju rezultati jedne studije, vezivanjem sigurnosnog pojasa na godišnjem nivou spasilo oko 100 života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: