Štrajk advokata se nastavlja

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević kaže da će štrajk advokata biti nastavljen do petka, kako je planirano, jer pregovri nisu završeni.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 26.06.2014.

13:24

Default images

"Mi nismo završili poregovore. Pregovori će se nastaviti do septembra jer nismo dobili odgovore na sva pitanja koja smo tražili ili nismo dobili zadovoljavajuće odgovore", kazao je on i dodao da advokati neće štrajkovati tokom leta.

On je kazao da bi za sada trebalo da preporuče kolegama da se jučerašnuji predlog ministara finansija Lazara Krstića ispoštuje, odnosno da se "uđe u redukciju poreskih obaveza do 41 odsto", ali da time nisu zadovoljni i da će nastaviti da pregovaraju o tome.

Đorđević je kazao će pregovori biti nastavljeni sutra i da će se u razgovore uključiti i ministar pravde Nikola Selaković.

Predsednik disciplinskog suda Advokatske komore Beograd Dragan Palibrk poručio je da se štrajk advokata u celoj zemlji ne prekida do ispunjenja njihovog jedinog zahteva, da se iznos paušalnog oporezivanja vrati na prošlogodišnji nivo.

"Nisu tačne informacije u medijima da se prekida štrajk, jer takva odluka nije doneta ni u Advokatskoj komori Srbije", precizirao je on.

Prema odluci Advokatske komore Srbije, svi advokati su juče stupili u trodnevni u štrajk zbog odluke Ministarstva finansija o povećanju poreza.

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Komore i ministra finanasija Lazara Krstića, ministar je predložio da advokatima koji plaćaju paušalni porez uvećanje osnovice ne može biti veće od 41 odsto i da ostanu na snazi rešenja onima kojima je osnovica uvećana za manje od 41 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: