Egipat:Doživotna zbog ubistva Kopta

U Egiptu su na doživotnu robiju osuđene tri osobe, a još dve na po sedam godina zatvora zbog "stvaranja terorističke grupe" i ubistva četvoro hrišćana Kopta.

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2014.

23:29

Default images

U pitanju su ubistva izvršena 2010. godine.

Pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore, agencija AFP je prenela da je još jedna osoba osuđena na 10 godina zatvora u odsustvu, dok je 19 oslobođeno optužbi.

Oni su optuženi za "formiranje ilegalne grupe i korišćenje terorističkih metoda u napadima na policiju, strane turiste i Kopte".

Četvoro hrišćanskih Kopta, koji čine 10 odsto stanovništva većinski muslimanske populacije u Egiptu, ubijeno je u januaru 2010. godine u napadu na zlataru u istočnom predgrađu Kaira.

U napadu je povređeno još nekoliko osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: