Biračka mesta u Vukovaru zatvorena

Biračka mesta, na kojima su građani Vukovara glasali na prevremenim izborima za novu gradsku skupštinu i gradonačelnika, zatvorena su.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.06.2014.

20:32

Default images

Prvi nezvanični rezultati očekuju se u kasnije večeras.

Kako su preneli hrvatski mediji, u Vukovaru je do 16 časova glasalo 32,89 odsto birača.

To je otpilike isti broj birača koji je i pre godinu dana, kada su održani redovni lokalni izbori, izašao na izborima u Vukovaru. Tada je do 16 sati glasalo 32,73 birača, navela je Hina.

Za mesto gradonačelnika bore se nezavisni kandidati Andrej Georgievski i Željko Pinjuh, Slavko Mirnić iz Naše stranke, predstavnik koalicije tri srpske stranke Dragan Crnogorac, predstavnik koalicije predvođene HDZ-om Ivan Penava i dosadašnji gradonačelnik, a sada nezavisni kandidat Željko Sabo.

Za Gradsku skupštinu u trci je osam koalicionih lista, medu kojima dve predvode glavna vladajuća i opoziciona stranka, SDP i HDZ, i tri liste grupe birača.

Prvi put na izbore u Vukovaru zajedno su izašle tri srpske stranke, a nosilac liste koalicije SDS -SNS-NSS je Vojislav Stanimirović.

Gradsku skupštinu Vukovara, u kojoj je većinu imala koalicija HDZ-HSP dr Ante Starčević uz podršku nezavisnog odbornika, bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha, hrvatska vlada je raspustila proletos zbog neusvajanja gradskog budžeta, kad je razrešen i dotadašnji gradonacelnik Željko Sabo (SDP).

Zanimljivo je, navode hrvatski mediji, da ovim prevremenim izborima u Vukovaru gotovo da i nije prethodila predizborna kampanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: