Loznica: Do sada 340 pomeranja tla

U Loznici je problem sa klizištima sve izraženiji, a Gradska komisija za procenu šteta evidentirala je do sada 340 pomeranja tla.

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2014.

23:44

Default images

Na gradskom sajtu navedena je sve veća potreba geomehaničkih ispitivanja erozivnog terena, naročito na deset kritičnih mesta gde su se klizišta urušila na stambene objekte u Banji Koviljači, Trbušnici, Koreniti i Klupcima.

Nekim objektima su potkopani temelji i više nisu bezbedni za stanovanje, a u složenost problema uverili su se i predstavnici USAID-a, prilikom obilaska terena u Banji Koviljači.

Terenski rad komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda se nastavlja, ali postiji potreba da se formira još jedna radna grupa jer građevinski i hidroinženjeri uz puno angažovanje dnevno mogu da obrade najviše deset situacija.

Grad Loznica će u sredu nastaviti akciju zaprašivanja komaraca sa zemlje u saradnji sa beogradskim "Eko - dezom", angažovanjem 10 vozila - zaprašivača na teritoriji koja je bila zahvaćena poplavom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: