SLO: Miro Cerar osnovao stranku

Ugledni slovenački pravnik Miro Cerar osnovao partiju "Stranka Mira Cerara (SMC)" s ciljem da "vrati nadu i poverenje u državu", objavili su slovenački mediji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.06.2014.

19:55

Default images

Cerar je na Osnivačkoj skupštini rekao da su predstojeći prevremeni izbori, koje će u Sloveniji biti održani 13. jula, možda od najpresudnijieg značaja.

On veruje da će njegova stranka igrati odlučujuću ulogu na slovenačkoj političkoj sceni.

Prema njegovim rečima, SMC je nastala "samostalno, bez ikakve pozadine, kumova, sponzora". On je kazao i da nastanak te stranke nije bio spontani odziv na nedavni pad vlade već da je njihova rasprava o stanju u državi započela pre više od godinu dana. Još je dodao da moraju da prerastu okvire stranke i da postanu sveslovenački pokret.

"Vreme je da zajedno napišemo novo poglavlje naše istorije", rekao je Cerar u obraćanju učesnicima kongresa. Dodao je da su se okupili u dobroj nameri da se udruže u političku stranku i da građanima Slovenije vrate nadu i poverenje u državu.

"Kada smo pre 23 godine osvojili nezavisnost nismo ni mislili da nas čekaju takva iskušenja kakva doživljavamo poslednjih godina", rekao je i dodao da je zbog brojnih grešaka u državi vidno sve veće razočarenje i apatija.

Naivno i slepo, ukazao je, verovali smo onima koji su nam se godinama nudili kao vođe i spasioci pri čemu nismo na verme shvatili da mnogi od njih ne znaju, neće ili ne mogu da urade svoj posao.

"U toj slepoj veri smo potonuli u krizu čiji je uzrok kriza osnovnih etičkih i ostalih društvenih vrednosti", rekao je Cerar.

Cerar je prevremene izbore okarakterisao kao jedne od najpresudnijih: "Ili ćemo krenuti napred ili ćemo potonuti još dublje i tako ozbiljno ugroziti našu samostalnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: