Pruge oštećene, neki vozovi ne idu

Zaposleni u Železnicama Srbije uspeli su da tokom dana i večeri raščiste, poprave i za saobraćaj osposobe veći broj deonica na svojoj teritoriji.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.05.2014.

12:45

Default images

Na pruzi Beograd - Niš preko Male Krsne za saobraćaj je osposobljena deonica Jajinci - Beli Potok, pa je sada ovaj krak niške pruge prohodan do Male Ivanče.

Na pruzi od Beograda prema Nišu tokom večeri su za saobraćaj osposobljena oba koloseka pruge između Paraćina i Ćićevca, kao i deonica Velika Plana - Smederevska Palanka.

Na pruzi Beograd - Niš preko Mladenovca, pušten je tokom popodneva deo pruge između stanica Resnik - Ripanj i Sopot Kosmajski - Vlaško Polje.

Nešto pre 16.00 sati za saobraćaj je osposobljena i pruga Požega-Dragačevo-Čačak, na pravcu Požega - Kraljevo, kao i deonica Kučevo - Majdanpek, na pravcu Požarevac - Zaječar.

Prema novom režimu putničkog saobraćaja, za subotu, 17. maja, nema lokalnih vozova na deonicama Ruma-Šabac, Kruševac-Stalać preko Smederevske Palanke i Sremske Mitrovice, a na relaciji Beograd-Cirih između Šida i glavnog grada se odvija autobuski prevoz.

Nova organizacija saobraćaja će važiti do daljeg, saopšteno je iz Železnica.

Situacija na terenu se redovno prati, a saobraćaj vozova operativno i dnevno organizuje, u skladu sa mogućnostima i stanjem na prugama, kažu u Železnicama.

Zbog jutrošnjeg prekida saobraćaja na pruzi Sremska Mitrovica-Martinci, na magistrali Beograd-Šid, usled rasta vode u kanalu koji je povezan sa rekom Sava, promenjena je organizacija saobraćaja međunarodnog putničkog voza između Beograda i Ciriha.

Putnici ovog voza autobusima se prevoze iz Beograda do Šida, a zatim će voz iz Šida krenuti za Cirih, sa oko 90 minuta kašnjenja u polasku iz Šida ka Švajcarskoj. Putnici koji iz pravca Ciriha putuju za Beograd, vozom će stići do Šida, a odatle će putovanje do glavnog grada Srbije nastaviti autobusom. Autobuski prevoz na ovom pravcu organizuju Železnice Srbije.

Zbog prekida saobraćaja na deonici Sremska Mitrovica - Martinci, na pruzi Beograd-Šid, lokalni putnički saobraćaj organizuje se između Beograda i Sremske Mitrovice.

Zbog prekida saobraćaja na pruzi Ruma-Šabac, u potpunosti se do daljeg obustavlja lokalni putnički saobraćaj na ovoj relaciji. Putničkih vozova nema ni između Kruševca i Stalaća, jer je saobraćaj zbog poplava obustavljen na ovoj pruzi danas u 10.15 sati.

Zbog nabujale reke Jesenice, kod Smederevske Palanke, saobraćaj lokalnih putničkih vozova skraćen je do i od Velike Plane. Sada na ovom delu niške pruge lokalni putnički vozovi saobraćaju samo na relacijama Velika Plana-Paraćin i Stalać-Niš.

Kako je juče i najavljeno, od danas je uspostavljen lokalni putnički saobraćaj na relaciji Požega-Prijepolje.

Sve ostale izmene u organiziji saobraćaja u uslovima poplava i oštećenja pruga, koje su Železnice Srbije ranije donele na čitavoj svojoj teritoriji, a posebno u kriznim regionima, i dalje ostaju na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: