Hodžaj: Kosovo u UN do 2020.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj kaže da će prioritet Kosova ubuduće biti njegovo puno međunarodno priznanje i članstvo u UN do 2020.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

16:17

Default images

"Naš cilj je članstvo u UN, što treba da bude realizovano do 2020. godine", rekao je Hodžaj tokom predavanja studentima u Peći, prenose danas kosovski informativni internet portali.

Kosovski ministar dodao je da će tokom narednih dana biti objavljeni konkretni koraci koji su razmatrani u vezi sa realizacijom tog cilja.

On je među ciljevima Kosova u budućem periodu takođe naveo "završetak preostalih poslova sa Srbijom", kao i to da bude postignuto da Kosovo priznaju pet članica Evropske unije koje ga nisu priznale (Španija, Rumunija, Kipar, Grčka i Slovačka).

Hodžaj je govorio o procesu pristupanja Kosova EU i s tim u vezi istakao nedavni završetak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između Kosova i EU, ocenivši to kao veoma važan događaj za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: