Bratušek u grupi "novih liberala"?

Nakon izlaska iz stranke Pozitivna Slovenija, Alenka Bratušek pokušaće izbore da dobije sa koalicijom "liberalnog centra", pišu slovenački mediji.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.05.2014.

20:37

Default images

Slovenačka premijerka u ostavci i 13 njoj bliskih poslanika u parlamentu odvojilo se od Jankovićeve stranke i sada planiraju da osnuju novu i udju u koaliciju s dve stranke koje su, takodje, u fazi konstituisanja.

Preciznije, radi se o grupi "Verujem" koju predvodi bivši predsednik državne revizije Igor Šoltes, u javnosti poznat kao unuk Edvarda Kardelja, kao i o stranci čije je formiranje najavio Miro Cerar - profesor na Pravnom fakultetu u Ljubljani i sin bivšeg gimnastičara i olimpijskog prvaka Miroslava Cerara.

Sve te tri nove političke grupacije zainteresovane su za formiranje novog "liberalnog centra", ali konkretnih razgovora još nije bilo, navodi ljubljansko "Delo".

Odlazeća premijerka je Šoltesu prošle godine nudila mesto ministra zdravstva koje on nije prihvatio, dok se o Ceraru kao o mogućem mandataru vlade govorilo pre više od godinu dana nakon što je u teškoće dospela tadašnja vlada Janeza Janše.

Moguće je, prenosi Hina, da se do izbora u predizbornu koaliciju novih liberala koju će voditi Bratušek uključi i Gradjanska lista Gregora Viranta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: