Ministar:Diplome neće biti priznate

Ministar prosvete rekao da diplome Više trenerske škole koju je protivzakonito organizovao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, neće biti priznate.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

17:21

Default images

"Diplome koje nisu validne, nisu stečene na akreditovanoj ustanovi, neće biti priznate", poručio je Tomisav Jovanović , ali nije izneo detalje koji su još fakulteti, osim beogradskog DIF-a upisivali studente na neodobrenim smerovima.

"Postoji još jedan broj fakulteta koji su školovali kadrove koje tržište ne prepoznaje. U to vreme kada su se oni školovali, njihovi obrazovni programi, i na državnim i na privatnim fakultetima, nisu bili akreditovani", rekao je Jovanović na predstavljanju konkursa za upis u srednje škole, ne navodeći druge pojedinosti.

On je zatražio od nadležnih organa da pokrenu postupak i da se tačno utvrdi koji fakulteti su upisivali studente bez odobrenja komisije za akreditaciju, kao i da se utvrdi ko je odgovoran i da krivci budu sankcionisani.

Jovanović je apelovao na studente da pre upisa provere akreditaciju visokosksolske ustanove. "Neka svakom studentu bude vodilja da je fakultet sredstvo za ostvarivanje cilja, a cilj je zaposlenje ili nastavak školovanja, a ne diploma," rekao Jovanović.

Prosvetna inspekcija naložila je Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja da oglasi nevažećim indekse i diplome studenata upisivanih od 2001. do 2005. na Višu trenersku školu, koju u to vreme fakultet nije imao pravo da organizuje.

Tadašnju Višu školu upisalo je više od 2. 000 studenata a diplomaralo njih 580.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: