Nemci neće koncert "naci Hrvata"

Otkazan berlinski koncert hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, zbog, kako pišu hrvatski mediji, napisa u nemačkoj štampi da on veliča fašizam.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

07:47

Default images

Njegov koncert je trebalo da bude održan 26. aprila, ali su upravnici dvorane u kojoj je koncert trebalo da se održi otkazali ugovor sa organizatorim akoncerta.

Organizatori su s epotom obratili javnosti na Fejsbuk stranici "Cro Best Berlin" gde su naveli da je dvorana Kolumbija hale otkazala koncert a među razlozima za otkazivanje navedeni su razni napisi u nemačkoj štampi, ali i najava protesta u slučaju održavanja koncerta.

Kako navodi sajt Index.hr, na stranicama berlinskog Kurira pojavio se prošle sedmice tekst pod naslovom "Koncertni skandal: Sme li naci-Hrvat nastupiti u Berlinu?"

Kurir napominje da je Tompson svoje koncerte počinjao ustaškim fašističkim pozdravom "Za dom!", ali i da je pevao pesme u kojima se "slave ubistva Srba i Jevreja u koncentracionim logorima", prenosi Index.hr.

Napominje se i da je Tompsonu u prošlosti bio zabranjen nastup u Holandiji, Švajcarskoj i Hamburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: