Gradonačelnik ZG tužio Milanovića

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potvrdio je da je podneo privatnu tužbu protiv premijera i lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

21:17

Default images

Bandić je tužio Milanovića zbog prošlogodišnjih izjava u kampanji za lokalne izbore, kada je lider SDP-a prvog čoveka Zagreba optužio za klijentelizam i korupciju.

Bandić, međutim, nije želeo da govori o detaljima tužbe, ali su mediji ranije objavili da gradonačelnik i bivši SDP-ovac od premijera za duševne boli traži 300.000 kuna (40.000 evra). Bandić je u izjavi novinarima ocenio da je sramotno to što su se detalji privatne tužbe pojavili u medijima.

"Zamislite demokratsku, uređenu državu gde 'curi' spis privatnog tužitelja. U pravoj pravnoj državi neko bi za to morao snositi konsekvence - ili glavni urednik koji je to objavio ili sudija koji je to dao. To je nečuveno", rekao je Bandić u Zagrebu.

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas, povodom tužbe koju su objavili pojedini mediji, da ga je "ta egzibicija koštala četiri hljade kuna (525 evra) sudskih troškova". On je dodao da živi od plate i upitao od čega živi Bandić budući da je "tužio pola Zagreba".

"Neka je samo za svakog od tih nesretnika platio taksu, a morao je, pitanje je odakle mu novac za to", rekao je premijer.

Gradonačelnik Zagreba nije želeo da komentariše izjavu premijera rekavši da svako odgovara za svoje javno izgovorene reči.

"Nema nedodirljivih, svi samo jednaki", zaključio je Milan Bandić koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima uverljivo pobedio u trci za peti gradonačelnički mandat i to kao kandidat grupe građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: