Kancelarija za KiM prevoziće đake

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će finansirati prevoz učenika iz enklava i udaljenih planinskih mesta u osam opština na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

19:22

Default images

Prevoz će organizovati Kancelarija za KiM, pošto su u budžetu resornog Ministarstva prosvete smanjena sredstva za tu svrhu.

Kako je navedeno u saopštenju, opštine će dobiti novac nakon što se završi postupak javne nabavke, kako je i predviđeno ugovorom.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nadležno je za prevoz učenika na Kosmetu do škola, ali je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zbog smanjenih sredstava za tu svrhu u budžetu resornog Ministarstva, preuzela na sebe obavezu da deci iz enklava i udaljenih planiskih mesta organizuje prevoz", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Finansijska sredstva za prevoz učenika i zaposlenih na Kosovu u budžetu Ministarstva prosvete su od 2012. godine umanjena za 25 odsto.

Nakon tog smanjenja, budžetom Ministarstva ostali su nepokriveni troškovi prevoza zaposlenih i učenika sa udaljenih planinskih mesta i enklava, koji do škola dolaze makadamskim i seoskim putevima terenskim vozilima ili mini-busevima.

Prevoz će se finansirati za opštine: Istok, Peć, Uroševac, Vučitrn, Novo Brdo, Gnjilane, Kosovska Kamenica i Gora.

Prema odluci Kancelarije za KiM, opština Istok je u obavezi da sprovede javnu nabavku, nakon čega će se preuzete obaveze i redovnost isplate za prevoz dece realizovati u skladu sa potpisanim ugovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: