Dupuna istrage protiv Dulića

Specijalni sud naredio dopunu istrage protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka, u vezi sa zloupotrebama prilikom dodele dozvola za optičke kablove firmi Nuba invest.

Izvor: Beta

Sreda, 23.04.2014.

18:20

Default images

Specijalni sud naredio je još jednu dopunu istrage protiv bivšeg ministra prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Dulić, Janjić i Drobnjak okrivljeni su da su preduzeću Nuba invest izdali dozvole i omogućili mu izgradnju optičke mreže pored najvažnijih koridora ka Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji, iako za to nisu bili ispunjeni propisani uslovi.

Nova dopuna istrage zatražena je zbog "boljeg razjašnjenja stanja stvari" i da bi se ispitala osnovanost optužnice, a time i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja koja im se stavljaju na teret.

"Krivično veće je ovakvu odluku donelo posle izvršenog uvida u spise predmeta, posebno imajući u vidu naloge Apelacionog suda u Beogradu, zbog čega je našlo da je u konkretnom slučaju potrebno da tužilaštvo u svemu postupi u skladu sa naredbom suda od 28. juna 2013. godine i pribavi pravne akte svih državnih organa, javnih i lokalnih javnih preduzeća - opština i gradova, te da se po pribavljanju navedenih pravnih akata sprovede dopuna ekonomsko - finansijskog veštačenja", naveo je sud.

Specijalni sud je ranije zatražio dopunu istrage i Tužilaštvo za organizovani kriminal mu je 10. aprila dostavilo optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka.

Krivično vanraspravno veće Specijalnog suda je 17. aprila, po prijemu te optužnice, u skladu sa svojim ovlašćenjima o preispitivanju optužnice, ponovo donelo naredbu o dopuni istrage, odnosno naredilo da Tužilaštvo za organizovani kriminal ponovo naloži još jednu dopunu istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: