Šarić i Lončar na slobodi

Apelacioni sud odlučio da pusti na slobodu Duška Šarića i Jovicu Lončara, koji su prvostepenom presudom osuđeni na po pet i po godina zatvora za pranje novca.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

15:58

Default images

Rešavajući po žalbi branilaca optuženih Duška Šarića i Jovice Lončara, povodom rešenja Višeg suda u Bijelom Polju 30. decembra 2013. godine da im se produži pritvor nakon izricanja presude, Apelacioni sud je uvažio žalbe i danas odlučio da njih dvojica budu pušteni na slobodu.

Podgorički radio Antena M javio je da je Apelacioni sud, nakon odluke Ustavnog suda od 9. aprila, preinačio odluku Višeg suda i ukinuo pritvor optuženima, nalazeći da više ne stoje razlozi za pritvorski osnov iz Zakonika o krivičnom postupku, a po kojim osnovima je pritvor bio odredjen.

Šarić i Lončar osudjeni su za pranje novca stečenog prodajom kokaina na po pet i po godina zatvora. Presuda još nije pravosnažna.

Šarić i Lončar osudjeni su 30. decembra prošle godine u ponovljenom postupku na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog prodajom kokaina. Oni su, prema optužnici, u legalne tokove ubacili 19,3 miliona evra prljavog novca.

Duško Šarić uhapšen je 15. novembra 2010. godine, a Lončar u maju 2011. godine, od kada su u pritvoru u Bijelom Polju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: