"Nisam žrtvovao radnike RTS-a"

Bivši direktor RTS Dragoljub Milanović kaže da je presudom proglašen odgovornim za pogibiju 16 radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja, ali da ih nije žrtvovao.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

15:41

Default images

Obrazlažući svoju tužbu protiv novinara i urednika B92 za nanošenje duševnog bola u svojstvu privatnog tužioca, Milanović je sudu rekao da da je presudom utvrđeno da je odgovoran za smrt radnika RTS-a na današnji dan 1999, ali da tu presudu smatra uvredom.

"Presudom sam ja proglašen odgovrnim za smrt 16 radnika RTS-a, ali ih nisam žrtvovao, jer žrtvovanje podrazumeva da taj neko to svesno čini i da zna zašto. To je deo koji mi se podmeće", rekao je Milanović.

On je pred krivičnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu bio osuđen na 10 godina zatvora zbog nepreduzimanja mera za bezbednost zaposlenih, a kaznu je odslužio u celosti i prošlog septembra izašao iz zatvora.

Milanović je takođe naveo da je ta presuda za njega uvreda. Tužbu za naknadu štete zbog nanošenja duševnog bola podneo je protiv tadašnjeg novinara Nikole Radišića, Verana Matića i B92 zbog priloga u vestima TV B92 28. decembra 2012. godine, u kome je navedeno da je odgovoran za smrt 16 radnika RTS-a u bombardovanju te zgrade pre tačno 15 godina i da ih je žrtvovao.

Na Milanovićev iskaz reagovao je njegov punomoćnik Milorad Vujović pokušavši da ga spreči da to kaže, ali je Milanović ostao uporan.

Reagovala je i punomoćnica B92 Kruna Savović, navodeći da Vujović menja iskaz Milanovića, a na to nema zakonsko pravo, ali je sud okončao polemiku kada je upozorio oba advokata da mogu biti kažnjeni sa po 3.000 dinara zbog nepoštovanja suda.

Milanović je u svom iskazu napomenuo da B92 u poslednjih 13 godina progoni njega i njegovu porodicu.

"Svaki put me B92 komentariše na sličan način. Bar sto puta sam u poslednjih 5-6 godina tražio demanti, ali nikada nisu objavljivali. I kad god tražim demanti, B92 pojača napade na mene i satanizuju me”, rekao je Milanović.

"Njima nije do istine, već spektakla”, rekao je nekadašnji direktor RTS-a.

Sud danas zbog nedostatka vremena nije stigao da sasluša Radišića, koji sada radi na televiziji N1, pa je nastavak suđenja zakazao za 26. jun.

Radišić se ipak kratko obratio sudu, navodeći da je Milanović danas svojim iskazom odgovorio na sva njegova pitanja.

"Da je Milanović pre dve godine rekao ovo što je rekao danas - da se godinama budio s mislima ka poginulim radnicima RTS i da se oseća odgovornim za njihovu smrt, svega ovoga ne bi bilo, jer je to odgovor na sva pitanja koja sam mu postavio i zbog čijih izostanaka me sada tuži", rekao je Radišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: