Damask uništio 80% hemijskog oružja

Sirija je do sada uništila i predala oko 80 odsto svog hemijskog arsenala, saopštila je sinoć u Bejrutu međunarodna komisija.

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

17:45

Default images

Šefica komisije zadužene za nadgledanje procesa sirijskog razoružavanja Zigrid Kag izjavila je da će sirijske vlasti, ukoliko se nastavi tim tempom, biti u mogućnosti da uskoro uklone ceo hemijski arsenal.

"Taj ritam je pozitivan i neophodan da se poštuju zadati rokovi", rekla je Zigrid Kag.

Prema planu o uklanjanju sirijskog hemijskog oružja koji su odobrile UN prošle godine, predvidja se da se ukupne zalihe hemijskog oružja u Siriji unište do 30. juna 2014. godine.

Plan je usvojen na osnovu rusko-američkog sporazuma kojim su izbegnuti američki vazdušni udari na Siriju, posle napada hemijskim oružje u blizini Damaska. Tada je poginulo nekoliko stotina osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: