Izlivanja reka prekidaju saobraćaj

Zbog izlivanja nabujalih reka i potoka dolazi do povremenih prekida u saobraćaju na području Prokuplja, Kuršumlije i Jošaničke banje, saopštio je AMSS.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

17:21

Default images

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta zbog mokrih kolovoza, dok zbog izlivanja nabujalih reka i potoka dolazi do povremenih prekida u saobraćaju na području Prokuplja, Kuršumlije i Jošaničke banje, saopštio je danas posle podne Auto-moto savez Srbije.

Obilne kiše i bujice oštetile su kolovoz na delu puta Kraljevo-Goč, zbog čega je saobraćaj u potpunom prekidu. Alternativni put vodi od Vrnjačke banje preko Stanišinaca do Goča.

Zbog izlivaja reke Bjelice došlo je do potpune obustave saobraćaja na državnom putu Lučani-Guča. Alternativni pravac za sva vozila do Guče je deonica preko Čačka.

Izlila se i reka Jošanica, pa je neprohodan put Jošanička banja-Ploče-Aleksandrovac kroz drensku klisuru.

Neprohodan je put i od Jošaničke banje ka Kopaoniku, pa se sa zapadne strane do Kopaonika može jedino preko Rudnice.

Velika količina zemlje i kamena uslovila je prekid u saobraćaju i na putnom pravcu Osečina-Ljubovija, tačnije na osam kilometara od Osečine ka Ljuboviji, preko Proslopa.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji duž DJerdapske i Ibarske magistrale, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: