Đaci bezbedno napustili Jastrebac

Pedesetak učenika, koji su zbog odrona zemlje na putu do Jastrepca bili “zarobljeni”, stigli su bezbedno u Kruševac, potvrđeno je Tanjugu u “Jugoprevozu”.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.04.2014.

15:31

Default images

Oni su sa Jastrepca krenuli oko 16.20 časova, a autobus ih je čekao kod hotela „Ravnište“.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je Tanjugu da su učenici prošli kroz šumu kako bi stigli do autobusa, a pomogli su im članovi odeljenja za vanredne situacije, vatrogasci, šumari, profesori i dobrovoljci kojima je zahvalio na pomoći.

Međutim, on je istakao da put ka Jastrepcu od danas praktično više ne postoji, te da odron nije mogao biti saniran.

Put je presečen na dva mesta, postoji provalija široka 50 metara”, rekao je Gašić koji se vraćao sa lica mesta zajedno sa načelnikom odeljenja za vanredne situacije Aleksandrom Lazarevićem.

On je naglasio da je u ovom trenutku najbitinije da su učenici stigli bezbedno u Kruševac.

Putni pravac Kruševac-Jastrebac prekinut je, kako je rečeno, usled obrušavanja zemlje, čemu su doprinele jake kiše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: