Čestitke vernicima povodom Uskrsa

Svim građanima Srbije koji u nedelju, 20. aprila obeležavaju Uskrs upućene su brojne čestitke.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 18.04.2014.

13:03

Default images

Premijer Srbije Ivica Dačić čestitao je Uskrs građanima Srbije i verskim zajednicama koji slave ovaj hrišćanski praznik.

"U ime Vlade Srbije i u svoje lično ime čestitam vam Uskrs i želim da vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu. Želim da praznik proslavite u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih kao i da vam donese duhovni mir", navodi se u čestitki premijera.

Hrišćanski vernici danas obeležavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet i umro Isus Hristos. Ove godine svi hrišćani Uskrs obeležavaju u nedelju, 20. aprila.

Zamenik reisa Islamske zajednice Srbije, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić čestitao je veliki hrišćanski praznik Vaskrs patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima.

''U ime Islamske zajednice Srbije i lično čestitam vama, velikodostojnicima SPC, sveštenstvu, monaštvu i vernicima nastupajući veliki praznik, želeći da ga dočekate i obeležite u miru, radosti i toplini iskrene vere, molitve i nade za bolje sutra svih nas u Srbiji'', navedeno je u čestitki.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je danas Uskrs hrisćanskim vernicima u Srbiji.

"U ime ministarstva pravde i državne uprave, kao i svoje lično ime, svim građanima Srbije, koji slave najveći hrišćanski praznik, vaskrsenje Hristovo, čestitam Vaskrs sa željom da praznični dani unesu toplinu u njihove domove, radost i duhovni mir. Slaveći praznik Hristovog vaskrsenja svake godine proslavljamo smisao hrišćanstva, koje je temelj civilizacije kojoj i mi kao narod pripadamo", naveo je Selaković u čestitki.

On je dodao da stradanje Isusovo treba da nas podseti da na međusobnoj toleranciji i uvažavanju mora da počiva svako društvo. Čestitke su uputili ministar odbrane i zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u tehničkom mandatu Nebojša Rodić i Sulejman Ugljanin, direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

Rodić je svim pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije koji slave Uskrs čestitao veliki hrišćanski praznik.

"Želim vam puno uspeha u daljem radu i da radost ovog praznika podelite u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu sa svojim najbližima", naveo je Rodić u čestiki.

I ministar Ugljanin je čestitao svim građanima Srbije, koji praznuju Uskrs, taj najradosniji praznik.

''Svim građanima naše zemlje koji praznuju Uskrs, čestitam najveći hrišćanski praznik. Želim da Uskrs provedu u miru i radosti, okruženi članovima svoje porodice, prijateljima i svim ljudima dobre volje'', istakao je čestitki Ugljanin.

On je poželeo svima da im predstojeći praznični dani donesu zdravlje, sreću i duhovni mir i da ih podsete da su ljubav i tolerancija zajedničke vrednosti koje treba negovati.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali je svim vernicima čestitao Uskrs, koji se ove godine obeležava istoga dana i po julijanskom i po gregorijanskom kalendaru.

"Želim vam da ovaj veliki hrišćanski praznik provedete sa bližnjima u miru, zdravlju i zadovoljstvu. Pokažimo humanost, budimo tolerantni i otvoreni i pomozimo svima kojima je pomoć potrebna", navodi se u čestitki.

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs patrijarhu srpskom Irineju, nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, poglavarima protestantskih crkava, episkopima, biskupima, sveštenstvu, monaštvu i vernima čestitao je i direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.

On je poželeo svima da nas radost Praznika nad praznicima ispuni kako bismo zajedno slavili pobedu života nad smrću i silom medjusobne ljubavi poboljšali ovo teskobno vreme.

Radojević je, takodje, poželeo da nas radost Hristovog vaskrsenja nadahne na stalnu borbu protiv greha i slabosti, posebno u ovom vremenu prepunom izazova.

I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je čestitku svim gradjanima Novog Sada koji obeležavaju predstojeći hrišćanski praznik Uskrs.

Vučević je kazao da svim sugrađanima želi da najradosniji i najsvečaniji hrišćanski praznik Uskrs provedu u sreći, zdravlju i blagostanju.

I princ Aleksandar Karađorđević je čestitao Vaskrs uz želju da, kako je naveo, praznik oživi vrline koje će pomoći da budemo bolji ljudi i narod.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, takođe je čestitao Uskrs svim građanima Srbije.

"Neka najveći hrišćanski praznik svima donese sreću i mir i neka ga provedu sa svojim najbližima u ljubavi i slozi. Uskrs ove godine istoga dana obeležavaju pravoslavni i katolički vernici, i neka zajedništvo, tolerancija, uzajamno razumevanje i poštovanje različitosti budu vrednosti kojima se vodimo cele godine", naveo je Đilas u čestitki.

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić iz Samostalne liberalne stranke (SLS) čestitao je svim vernicima veliki hrišćanski praznik Vaskrs.

"Na ovaj veliki hrišćanski praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću, svim vernicima čestitam Vaskrs sa željom da dobro pobedi sve ono što nosi loše u našem društvu. Da poruke mira i pomirenja budu i sprovedene, da se raseljeni na Kosovo vrate i da povratnici slave Vaskrs zajedno sa svojim komšijama u miru i radosti", naveo je Jevtić u poruci, saopštila je SLS.

On je takođe poželeo da se Srbima u Đakovici omogući ne samo dolazak za praznike, već i konačan povratak na njihova imanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: