Opet dojava o bombi u Palati pravde

Pripadnici MUP-a utvrdili da je anonimna dojava o bombi u Palati pravde, u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada, bila lažna.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

12:28

Default images

Anonimna dojava upućena je oko 11.50, nakon čega je usledila jednočasovna evakuacija sudske zgrade.

Kontradiverzionom kontrolom koju su izvršili pripadnici MUP-a utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi i da zaposleni i stranke mogu da se vrate u zgradu suda. Zbog lažne dojave odlažena su suđenja, saslušanja i druge sudske radnje.

Inače, među brojnim suđenjima koja su danas trebalo da se održe, pa su zbog dojave o bombi odložena, je saslušanje petoro od trideset javnih ličnosti, koje su se pre nešto manje od mesec dana pojavile na spisku najvećih srpski "srbomrzaca". U Palatu pravde danas su došli, između ostalih, Žarko Korać i Mirjana Karanović.
Tanjug
Spisak "srbomrzaca" je sastavio pokret SNP "Naši", a njihov lider Ivan Ivanović koji je zbog toga uhapšen, pušten je iz pritvora pre nekoliko dana da se brani sa slobode.

Podsetimo, Palata pravde od početka ove godine više puta evakuisana zbog lažnih dojava o bombi.
Tanjug
U sedmospratnoj zgradi Palate pravde u Savskoj ulici smeštena su krivična deljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, ako i Višeg suda u Beogradu, i sva nadležna tužilaštva.

Tokom 2008. ta sudska zgrada bila je efakuisana više od 70 puta, suđenja su odlagana, a sve zbog lažnih dojava. Nakon što su nadležni organi pooštrili kažnjavanje otkrivenih anonimnih dojavljivača, taj trend je bio zaustavljen početkom naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: