Mišković: Dozvolite mi da putujem

Optuženi predsednik kompanije "Delta" Miroslav Mišković tražio je danas od Specijalnog suda da mu dopusti putovanja u inostranstvo.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

00:36

Default images

On je, u nastavku suđenja, rekao da njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih zbog zabrane izlaska iz Srbije trpi štetu u milionima evra i ne može da radi normalno.

"Zašto me ne pustite da radim normalno i da Delta normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo", rekao je Mišković u nastavku suđenja za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je naneta šteta od oko 20 miliona evra.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je Miškoviću da "mora biti svestan procesne situacije u kojoj se nalazi" i istakao da je sve odluke doneo po zakonu, i kada je dozvolio Miškoviću put u London i kada mu nije dozvolio putovanja u Holandiju i Italiju.

Vučinić je naveo da je sud utvrdio da ne postoji neophodnost putovanja i da je Miškovićevo poslovanje moglo da se odvija tako da planirani susreti budu drugačije organizovani.

"U zahtevu za put u Holandiju nije priloženo ni pozivno pismo. U svakom slučaju ćemo ceniti neophodnost putovanja. Morate pojačati argumentaciju u zahtevima koje podnosite", rekao je Vučinić Miškoviću.

Mišković je rekao da je "duboko razočaran" zbog odluka suda da mu zabrani putovanja i naveo da Delta ne može normalno da radi ako "on sedi u Srbiji".

"Imamo dva velika posla u izgledu u Americi. Zamislite, ugovaram posao od 50 miliona evra i sada treba da tražim pozivno pismo da bih mogao da dobijem pasoš", rekao je Mišković.

Mišković je upitao sud šta je potrebno da obezbedi da bi radio normalno.

"Šta treba da obezbedim da bih mogao normalno da radim? Dao sam jemstvo od 12 miliona evra, blokirano mi je 55 miliona evra. Da sam hteo da bežim, ne bih se vratio iz Londona. Imam odluku Ustavnog suda da je prekršeno moje pravo. Šta mi znači ta odluka?", upitao je Mišković i dodao:

"Evo, neka kompanija pripadne državi ako se ne vratim, spreman sam to da potpišem. Ne pada mi na pamet da bežim".

Miroslav Mišković je naveo da u Holandiji "ima suđenje" i da je u Italiju nameravao da putuje zbog regionalnog širenje Delta, a sudija Vučinić je rekao da sud nije obavešten da postoji takvo suđenje.

Vučinić je rekao da jemstvo od 12 miliona evra jeste veliko, ali da za Miškovića ni veći iznosi nisu nedostižni.

Vučinić je, povodom podneska koji je podneo advokat Ijan Forester, zastupnik Miškovićeve kompanije Hemslejd, rekao da u odlukama o zabranama putovanja optuženom nisu uvedene nove eliminatorne okolnosti i da su sve odluke donete po Zakonu o krivičnom postupku.

"Dobro sam sagledao argumentaciju kada sam dozvolio put u London, a to što sam posle te odluke prvi put u karijeri morao da se obratim drugim nadležnim organima, to ne želim da komentarišem, niti da dovodim u vezu sa ostalim odlukama'", rekao je Vučinić.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem odbrane optuženog Milutina Gaševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: