Goreo razarač SAD, nema povređenih

Pentagon je saopštio da niko nije povređen u požaru koji je u subotu izbio na jednom američkom ratnom brodu u Atlantiku.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

20:50

Default images

Na američkom razaraču "Hju siti" (USS Hue City) u subotu je izbio požar na jednom od gasno-turbinskih generatora, koji se kasnije proširio na druge palube, ali niko nije povređen, saopštio je danas Pentagon.

Vatra je izbila dok je brod plovio u Atlantiku, 370 kilometara severoistočno od Bermudskih ostrva, prenela je Agencija Frans pres.

"Nema povređenih. Brod je nastavio da funckioniše na sopstveni pogon. Šteta se procenjuje", rekao je portparol Pentagona Stiven Voren, dodajući da se utvrđuje i uzrok izbijanja vatre.

Prema njegovim rečima, razarač opremljen navođenim raketama isplovio je iz luke Mejport na Floridi u petak, kako bi bio raspoređen u zonu odgovornosti američke Šeste flote - koja pokriva zapadni Atlantik, Mediteran i Crnom more.

Brod sa 300 članova posade plovio je planiranom rutom, rekao je Voren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: