"Akcije Moskve su imperijalističke"

Kanadski premijer Stiven Harper izjavio je da su akcije Rusije protiv Ukrajine "agresivne, militarističke i imperijalističke''.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

22:32

Default images

Harper je rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin odlučan u nameri da "vrati (istorijski) sat unazad".

"Ruski provokatori koje je poslao Putinov režim zauzimaju 10 zgrada u istočnoj Ukrajini", rekao je kanadski premijer i dodao da je to najozbiljnija pretnja miru i stabilnosti u svetu od kraja Hladnog rata, prenela je agencija AP.

Harper je rekao da je Putin odlučan u nameri da vrati (istorijski) sat unazad, ali da u tome neće uspeti, kao i da je vreme da svako prepozna dubinu i ozbiljnost pretnji koje stižu iz Moskve.

Kanadski ministar spoljnih poslova Džon Berd dodao je da "ne zna s kim Ruska Federacija smatra da se šali, kada pokušava da se pretvara da to nema nikakve veze s njima''.

AP dodaje da se kanadski premijer sastao sa ambasadorima Ukrajine, Estonije, Poljske i Letonije u Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: